Kari Kallonen (s. 11.11.1960)

Kari Kallonen on kirjailija ja toimituspäällikkö, jolla on monipuolinen ura kirjallisen viestinnän parissa. Hän kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1979 Sammon lukiosta Tampereella, suoritti varusmiespalveluksensa Parolan panssariprikaatissa (PsRUK 1980) ja opiskeli kauppatieteitä Tampereen Yliopistossa. Toimittajauransa hän aloitti 1980-luvulla lehtikeisari Urpo Lahtisen Lehtimiehet Yhtymässä ja työskenteli eri mainostoimistojen palveluksessa. Nykyisin hän toimii Yhtyneet Kuvalehdet Oy:n julkaiseman Seura-lehden toimituspäällikkönä.

Yhdessä FM Petri Sarjasen kanssa hän on koonnut Mannerheim-ristin ritari Lauri Törnin kolmiosaisen elämäkertatrilogian Leijonamieli (1919-1949), Purppurasydän (1949-1965) ja Ristiretki (1965-1999), teosten noustua Suomen myydyimpien kirjojen listalle. Kari Kallonen oli myös Vietnamiin suuntautuneen Lauri Törnin etsintäpartion jäsen. Yhdessä Yhdysvaltain armeijan Joint Task Force Full Accounting -osaston 56. retkikunnan kanssa kesällä 1999 suoritettu operaatio paikansi myös USA:n erikoisjoukkojen vihreiden barettien sankariksi kohonneen Törnin alias Larry Thornen helikopterin onnettomuuspaikan viidakossa.

Kari Kallosen uusin teos, elämäkerta Algoth Niska - Salakuljettajien kuningas kertoo suuren suomalaisen seikkailijan tarinan. Algoth Niska oli taiteilijasieluinen herrasmies, joka osallistui mm. Tukholman olympialaisiin 1912 Suomen jalkapallomaajoukkueessa, kohosi kieltolain aikana kruunaamattomaksi pirtukuninkaaksi sekä pelasti juutalaisia turvaan natsi-Saksasta.

Kari Kallonen on lisäksi sanoittanut viihdemusiikkia ja kääntänyt englanniksi suomalaisten klassikkosäveltäjien tangoja Yhdysvalloissa äänitettyyn Black & Blue CD-projektiin (Jartse Tuominen featuring Clyneese Folsom, North & South -levymerkillä). Hän on myös voittanut Pohjoismaiden mestaruuden sekä SM-hopeaa amerikkalaisessa jalkapalloilussa ja oli yksi taustavoimista Tony "Viikinki" Halmeen noustessa raskaan sarjan ammattinyrkkeilyn huipulle.

     
 
SULJE